ظهر روز ۶ ارديبهشت ماه ۱۴۰۴ انفجار شديدي در اسكله شهيد رجايي در بندرعباس رخ داده و خسارت‌هاي زيادي را به بار آورده است. چنانچه دود ناشي از انفجار در سراسر بندرعباس قابل مشاهده بوده است. تعداد جان باختگان انفجار بندر رجایی شهر هرمزگان به ۲۵ نفر رسید. گزارش های امروزیکشنبه از افزایش مصدومان به ۸۰۰ نفرحکایت دارد. عملیات نیروهای آتش نشانی برای خاموش کردن آتش همچنان ادامه دارد، هنوز توضیح رسمی در مورد علت انفحارها داده نشده است. در استان هرمزگان سه روز عصای عمومی اعلام شده است.
انتخاب:قدرت الله محمدی، مدیرعامل آتش نشانی تهران، درباره‌ی وضعیت فعلی آتش سوزی در بندرعباس گفت: علت اصلی حادثه باید بعد از پایان عملیات بررسی شود. باید پازل‌های مختلف را در کنار هم قرار دهیم تا به نتیجه برسیم. ما در حال حاضر در حال اطفاء حریق هستیم. تقریباً ۷۵ درصد آتش را خاموش کردیم و به طور کلی جلوی سرایت آتش را گرفته‌ایم. متأسفانه جنس کانتینتر‌ها از فلز است و آب که به آن‌ها می‌خورد نتیجه‌ای نمی‌دهد و محدوده‌ی حریق باقی می‌ماند. خاموش کردن این کانتینر‌ها دشوار است و تنها باید مواد داخل کانتینتر باید تا آخر بسوزد که بتوان آن را از محدوده خارج کرد.


در آستانه‌ی روز معلم، یاد و خاطره‌ی زنده‌یاد ابوالحسن خانعلی، معلم آزاده‌ای که در دوازدهم اردیبهشت سال ۱۳۴۰ در جریان تجمع صنفی فرهنگیان به دست حکومت وقت جان باخت را گرامی می‌داریم؛ او نماد ایستادگی فرهنگیان در برابر ظلم و بی‌عدالتی بود. بیش از شصت سال از آن روز می‌گذرد اما هنوز خواسته‌های فرهنگیان بر زمین مانده و ساختار تبعیض‌آمیز حاکم بر آموزش و پرورش پابرجاست.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

ــ هفت زن خواننده در بهبهان (زلفا جماشیانی، آذردخت طاهرپور، الهه احدی، مهسان احترامی، رامش سید، مژده نصیری و نگین منصوری‌نژاد) به اداره اطلاعات سپاه و بسیج ناحیه‌ی بهبهان احضار و پس از بازجویی‌های تهدیدآمیز مجبور به امضای تعهدنامه‌هایی شامل خودداری از «تک‌خوانی، شرکت در دورهمی‌های زنانه، نواختن ساز و انتشار فعالیت‌های هنری در فضای مجازی» شدند.

کانون نویسندگان ایران

فاطمه حسونه، عکاس خبری پرآوازه و دوست‌داشتنی در نوار غزه، روز ۱۶ آوریل ۲۰۲۵ همراه با پنج خواهرش در حمله هوایی اسرائیل جان باخت. او تنها ۲۵ سال داشت و آرزوی سفر و دیدن جهان را در سر می‌پروراند.

منبع -اخبار روز

مردم جهان سال ۲۰۲۵ را با امید به بهروزی وگسترش مبارزه برای عدالت اجتماعی و بر علیه فقر و بیکاری وخاتمه دادن به جنگ ها و مبارزه برای صلح وخواست های انسانی آغاز می کنند.
پیام آزادی سال نو میلادی را به همه هم همیهنانان مسیحی ، ارامنه ،آشوری ها، کلدانی ها و سریانی صمیمانه شاد باش می گوید.


منصور یاقوتی در شمار نخستین داستان‌نویسان پیرو اسلوب و سیاق صمد بهرنگی بود که قلمش در پیوند با رنج روزافزون مردمان اعماق و روایت روزگار پُر ادبارشان خوش می‌درخشید. هم‌ از این روی در دوران حکومت پهلوی، دوبار طعم بازداشت و زندان را چشید و پس از انقلاب نیز با زندان و اخراج از آموزش و پرورش و مآلاً با درد دم‌افزون معیشت و غم نان مواجه شد اما طبع منیعش همواره از ابتذال و تقلیل تن می‌زد و هرگز دست تمنا به دامان ارباب جور و جاه نسود.

کانون نویسندگان ایران

ــ پرستو احمدی (خواننده) و دو نوازنده‌ی همراه او، احسان بیرق‌دار و سهیل فقیه‌نصیری، که به دلیل اجرای «کنسرتی فرضی و بدون تماشاگر در یک کاروانسرای قدیمی» بازداشت شده بودند، در دادسرای امنیت اخلاقی تهران تفهیم اتهام و با قرار وثیقه به طور موقت آزاد شدند. ـ لیلا حسین‌زاده، فعال دانشجویی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «حضور بدون حجاب اجباری در دانشگاه تهران» در دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.


روز جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳ مجمع عمومی عادی سالیانه‌ی کانون نویسندگان ایران در منزل یکی از اعضا برگزار شد. در این مجمع اعضای هیئت دبیران، منشی، بازرسان مالی و صندوقدار کانون انتخاب شدند و به وضعیت عضویت یک تن از اعضا نیز رسیدگی شد.


بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی‌هیچ حصر و استثنا حقِ همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد. بیست‌ودو شهروند ساکن اصفهان که هویت ۱۵ تن از آنان (مینا ندایی، روزبه دانا، پویا دانا، مرجان بشتام، هدی صادقی، سما عموشاهی، محمدرضا قطبی‌زاده، عرفان میرکاظمی، امیر سالاری، مهشاد کشانی، بهار سلیمانی، مریم پرنده، مریم فرهنگ، پویا طالبیان و شمیم بهارزاده) احراز شده است در پرونده‌ای مشترک به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در دسته یا جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» در دادگاه انقلاب اصفهان محاکمه شدند.


بر اساس گزارش‌ها در هفته‌ای که گذشت شماری از زندانیان سیاسی ازجمله مهدی بهمن (نویسنده‌)، محمدعلی نجفی (وکیل)، علی زارعان شیروانه‌ده (دانشجو)، مطلب احمدیان و محمدعلی محمودی (فعالان سیاسی) در زندان اوین و توماج صالحی (خواننده‌ی معترض) در زندان دستگرد اصفهان به‌رغم وخامت وضعیت جسمانی از درمان محروم مانده‌اند.

کانون نویسندگان ایران